Zázračný chlorofyl aneb zelená krev

zařazeno do: Jídelníček, Živá strava | 0

Hodně často slýchávám od lidí, že se dovážené tropické ovoce sklízí moc brzy, pěstuje se na půdě chudé na živiny, a proto není pro nás tolik výživově hodnotné, jakým by mohlo být. Určitě je něco z toho pravda a proto bych se s vámi rád podělil o svoje experimentování s pitím šťáv ze zelených trav, které nám můžou pomoci s dodáním veškerých potřebných vitamínů a minerálních látek. Chlorofyl je nejdůležitější molekulou na světě. Díky chlorofylu dochází k fotosyntéze, tedy k … Celý článek

Nízkotučný salát s mango dresingem

zařazeno do: Živé recepty | 0

Chtěl bych se s vámi podělit o výsledky mých experimentování s živou stravou :-) S příchodem léta jsem začal jíst víc sladkého ovoce a různorodé zeleně a méně rostlinných tuků v podobě avokáda, kokosové dužiny nebo semínek, které jsem nahradil mangem. Mango je skvělým základem pro jakýkoliv dresing do vašeho salátu. Proč omezovat tuky a jíst více ovoce a zelených listů? Protože tuky (i ty rostlinné) se dlouho tráví, zpomalují vstřebání rychlých cukrů z krve, zatěžují slinivku a hlavně zpomalují … Celý článek

„Poslední večeře“ v podání Newsweeku

zařazeno do: Živá strava | 0

Dnes vyšlo nové vydání časopisu Newsweek, ve kterém se dozvíte o nových trendech ve stravování, např. veganství, raw food, frutariánství a paleo. Z časopisu jsem se dozvěděl, že Steve Jobes – zakladatel firmy Apple, měl podobné stravovací návyky jako já, což mě velmi potěšilo :-) Měl jsem čest se vyfotit s mistrem světa v thajském boxu v super těžké váze + 96.6kg, profi mistrem České republiky a vicemistrem King of Ring veganem Janem Můllerem, půvabnou a překrásnou Miroslavou Malaníkovou a její … Celý článek

Jak jsem vypadal na masité stravě

zařazeno do: Video tvorba, Živá strava | 0

Ještě před několika lety můj život byl zcela jiný. Byl jsem závislý na prášcích, alkoholu, nikotinu, nezdravé živočišné a tepelně zpracované stravě. Díky přechodu na živou stravu se mi povedlo zbavit se všech těchto závislostí. Jak je vidět na mém příkladu, vždycky je možnost změny. Stačí co nejvíc přiblížit svůj život přírodě a ta vás vždycky uzdraví. Ještě před několika lety jsem byl hodně smutný, postrádal jsem sebelásku. Když jsem poznal, že naše tělo je domovem pro náš duch, pochopil … Celý článek

Snadná cesta k ideální váze – Allen Carr

zařazeno do: Překlady z knih, Živá strava | 0

Nedávno se mi do rukou dostala skvělá knížka od Allene Carre – Snadná cesta k ideální váze, kterou bych vám všem rád doporučil. V této knize autor krok po kroku vystihuje všechny mýty spojené s nezdravou měšťanskou stravou moderního člověka, poukazuje na některá fakta a představuje novou metodu hubnutí bez diet. Speciálně pro vás jsem přeložil několik textů z této zajímavé knihy. Už dříve jsem se setkal s jeho další knížkou – Snadná cesta jak přestat kouřit, ve které autor … Celý článek

Pozor na vitamín B12

zařazeno do: Živá strava | 1

Existuje mnoho různých názoru ohledně nutnosti doplnění vitamínu B12. Někdo tvrdí, že lidský organismus stejně jako organismus jiných živočichů je schopný sám se postarat o výrobu tohoto vitamínu. Je tomu skutečně tak? B12 je důležitý především pro správnou funkci krvetvorby, podílí se na syntéze DNA a ATP a je nezbytný pro správnou funkci nervového systému. V našem těle vitamín B12 vyrábí bakterie v tlustým střevě, kde bohužel je velmi omezené vstřebávání. Mikroorganismy produkující vitamin B12 napadají určité potraviny, např. řasy, … Celý článek

Salsa z manga a avokáda

zařazeno do: Živé recepty | 3

Poslední dobu experimentuji s různými ovocnými kombinacemi. Dokonce jsem se odvážil skamarádit mango s tučným avokádo. Výsledek byl vynikající. Užil jsem si skvělou chuť a všechno se krásně strávilo. Takže žádný strach, experimentujte, objevujte nové chutě a zážitky :-) Recept na salsu z mango a avokáda: – 1 velké mango – 1 nebo 2 avokáda – pár zelených lístečku jarní cibulky (nebo jakákoliv jiná zeleň) – šťáva z půlky citronu – lze přidat trochu petržele a koriandr Nakrájíme mango a … Celý článek

Plod stálezeleného majestátního stromu

zařazeno do: Tropické ovoce, Živá strava | 0

Liči je tady! S příchodem zimního období mám vždycky radost když v obchodech začnou prodávat toto šťavnaté ovoce s příjemnou sladko-kyselou příchuti. Čerstvé liči udrží barvu a kvalitu maximálně 5 dnů po otrhání, proto by se mělo co nejdřív sníst. Koupené ovoce opláchneme vodou a pote pomaličku sundaváme slupku a jíme. Pecky nejsou jedlé. Líčí obsahuje především vitamin C, vápník, hořčík a draslík. Jeho energetická hodnota je na 100 g zhruba 65 kcal. Na nejlepší velké liči, které jsou měkké … Celý článek

Nejlepší recept na raw bramborový salát

zařazeno do: Živé recepty | 0

Když mi dorazila poslední farmářská bedýnka s jablky, mrkvi a celerem, rozhodl jsem se vyrobit tento lahodný bramborový salátek. Původní recept jsme po několika pokusech trochu vyladili a tento poslední recept se mi zdá být nepovedenější. Salát obsahuje hodně ingrediencí, které ve své kombinaci vytváří skutečný zážitek pro vaše chuťové buňky :-) Takový salát děláme většinou při velkých návštěvách a různých oslavách. Pro nejlahodnější živý bramborový salát budeme potřebovat: jablka, mrkev, celer, avokádo, čerstvá a sušená rajčata, datle, červenou papriku, … Celý článek

1 2 3 4 5 6