Jak jsem vypadal na masité stravě

zařazeno do: Video tvorba, Živá strava | 0

Ještě před několika lety můj život byl zcela jiný. Byl jsem závislý na prášcích, alkoholu, nikotinu, nezdravé živočišné a tepelně zpracované stravě. Díky přechodu na živou stravu se mi povedlo zbavit se všech těchto závislostí. Jak je vidět na mém příkladu, vždycky je možnost změny. Stačí co nejvíc přiblížit svůj život přírodě a ta vás vždycky uzdraví. Ještě před několika lety jsem byl hodně smutný, postrádal jsem sebelásku. Když jsem poznal, že naše tělo je domovem pro náš duch, pochopil … Celý článek

Snadná cesta k ideální váze – Allen Carr

zařazeno do: Překlady z knih, Živá strava | 0

Nedávno se mi do rukou dostala skvělá knížka od Allene Carre – Snadná cesta k ideální váze, kterou bych vám všem rád doporučil. V této knize autor krok po kroku vystihuje všechny mýty spojené s nezdravou měšťanskou stravou moderního člověka, poukazuje na některá fakta a představuje novou metodu hubnutí bez diet. Speciálně pro vás jsem přeložil několik textů z této zajímavé knihy. Už dříve jsem se setkal s jeho další knížkou – Snadná cesta jak přestat kouřit, ve které autor … Celý článek

První špenát v únoru aneb co teď jíme

zařazeno do: Video tvorba, Živá strava | 0

Často slýchávám od lidí, že v zimě mají problém sehnat dost kvalitního ovoce nebo zeleniny a proto jsou nucení jíst vařenou a nezdravou stravu. Já si myslím, že to není úplně pravda. V dnešní době v obchodech je dost velký výběr jak ovoce tak i zeleniny. I když není všechno v bio kvalitě, stále je lepší si koupit sítku pomerančů nebo krabici banánů, než si kupovat nezdravé a zpracované výrobky. V tomto zimním období si kupujeme hlavně banány, pomeranče, mandarinky, … Celý článek

Pozor na vitamín B12

zařazeno do: Živá strava | 1

Existuje mnoho různých názoru ohledně nutnosti doplnění vitamínu B12. Někdo tvrdí, že lidský organismus stejně jako organismus jiných živočichů je schopný sám se postarat o výrobu tohoto vitamínu. Je tomu skutečně tak? B12 je důležitý především pro správnou funkci krvetvorby, podílí se na syntéze DNA a ATP a je nezbytný pro správnou funkci nervového systému. V našem těle vitamín B12 vyrábí bakterie v tlustým střevě, kde bohužel je velmi omezené vstřebávání. Mikroorganismy produkující vitamin B12 napadají určité potraviny, např. řasy, … Celý článek

Salsa z manga a avokáda

zařazeno do: Živé recepty | 3

Poslední dobu experimentuji s různými ovocnými kombinacemi. Dokonce jsem se odvážil skamarádit mango s tučným avokádo. Výsledek byl vynikající. Užil jsem si skvělou chuť a všechno se krásně strávilo. Takže žádný strach, experimentujte, objevujte nové chutě a zážitky :-) Recept na salsu z mango a avokáda: – 1 velké mango – 1 nebo 2 avokáda – pár zelených lístečku jarní cibulky (nebo jakákoliv jiná zeleň) – šťáva z půlky citronu – lze přidat trochu petržele a koriandr Nakrájíme mango a … Celý článek

Plod stálezeleného majestátního stromu

zařazeno do: Tropické ovoce, Živá strava | 0

Liči je tady! S příchodem zimního období mám vždycky radost když v obchodech začnou prodávat toto šťavnaté ovoce s příjemnou sladko-kyselou příchuti. Čerstvé liči udrží barvu a kvalitu maximálně 5 dnů po otrhání, proto by se mělo co nejdřív sníst. Koupené ovoce opláchneme vodou a pote pomaličku sundaváme slupku a jíme. Pecky nejsou jedlé. Líčí obsahuje především vitamin C, vápník, hořčík a draslík. Jeho energetická hodnota je na 100 g zhruba 65 kcal. Na nejlepší velké liči, které jsou měkké … Celý článek

Nejlepší recept na raw bramborový salát

zařazeno do: Živé recepty | 0

Když mi dorazila poslední farmářská bedýnka s jablky, mrkvi a celerem, rozhodl jsem se vyrobit tento lahodný bramborový salátek. Původní recept jsme po několika pokusech trochu vyladili a tento poslední recept se mi zdá být nepovedenější. Salát obsahuje hodně ingrediencí, které ve své kombinaci vytváří skutečný zážitek pro vaše chuťové buňky :-) Takový salát děláme většinou při velkých návštěvách a různých oslavách. Pro nejlahodnější živý bramborový salát budeme potřebovat: jablka, mrkev, celer, avokádo, čerstvá a sušená rajčata, datle, červenou papriku, … Celý článek

Ostrý podzimní salát z mrkve a jablek

zařazeno do: Živé recepty | 0

Dneska bych se chtěl podělit o zajímavý recept na podzimní salát z bedýnkových dobrot. Od českých farmářů odebírám bedýnky, které se většinou skládají z jablek, hrušek, mrkve, řepy a něčeho zeleného např. kopru, rukoly, špenátu atd. Z toho všeho lze vždycky vymyslet něco dobrého. Tentokrát jsem v kuchyňském robotu nastrouhal jablka a mrkev. Za chladnějšího období mívám chutě na něco tučného a ostrého, proto jsem do salátu přidal trochu lněného oleje a křen. Salát jsem ozdobil hrstkou sušených oliv. Výsledek … Celý článek

Naklíčená pohanka s koko dresingem

zařazeno do: Živé recepty | 0

S příchodem chladnějšího období jsem začal jíst víc naklíčené pohanky, která je skvělým zdrojem energie. Naklíčená pohanka obsahuje sacharidy, bílkoviny, vitamíny skupiny B, minerály (draslík, hořčík, fosfor, železo, vápník) a spoustu jiných prospěšných živin pro lidský organismus. Samotná naklíčená pohanka chutná skvělé. Rozhodl jsem se jí však ještě trochu vylepšit pomoci úžasného dresingu z dužiny mladého kokosu. Ingredience: bio pohanka 100g 1 mladý kokos 1 zralé avokádo 1/2 citronu 1 čerstvá datle jakékoliv sušené mořské řasy (volitelně) malý kousíček čili … Celý článek

1 2 3 4 5 6 8