Chleba s „máslem“ a zelenou cibulkou

zařazeno do: Živé recepty | 0

chleba-s-maslem

V dětství jsem miloval chleba s máslem a zelenou cibulkou. Rozhodl jsem se tam vrátit a znovu si připomenout tu kouzelnou chuť dětství. :-) Chleba jsem vyrobil z naklíčené pohanky a slunečnice, které jsem umixoval v mixeru s přidáním sušených rajčat, vody a koření. Hotové „těsto“ dáme do formy a pak do ledničky na pár chodím. Poté chleba nakrájíme na tenké placky a sušíme v sušičce (viz recept Nepečený chléb z pohanky a slunečnice). Namazal jsem avokádo na chleba, posypal jarní cibulkou ze zahrady a hotovo! Chutná ještě víc když na chlebíček posypeme trochu růžové himalájské solí  :-) Na rozdíl od jiných raw chlebíků tento není jenom suchá ochucená placka ze semínek, ale je jemný a chutná skutečně jako chleba. Dobrou chuť!

Líbí se Vám moje články a inspirují Vás? Nechte si zasílat novínky na email

Vstupem na tyto stránky souhlasíte s prohlášením o vyloučení odpovědnosti.

Už několik let testuji na sobě účinky rostlinné stravy, základní myšlenkou které je uctivé soužití se vším živým, dosažení optimálního zdraví bez zbytečného ubližování ostatním živým tvorům a bez zatěžování životního prostředí.


Na mých stránkách najdete zajímavé články o živé stravě a některé moje oblíbené recepty pro různá roční období. Více informací najdete v mém eBooku, kde se dozvíte jak živá strava mi změnila život!


Od druhé poloviny roku 2016 již se nestravuji pouze raw stravou a také ji nedoporučuji jako plnohodnotnou stravu víz můj nový článek Proč již nejsem na 100% živé stravě.

Pokud shledáte moji práci při psání obsahu těchto stránek a mého eBooku za přínosné, budu moc vděčný za jakoukoliv podporu, viz tato stránka.




  • Nechat komentář

    Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

    Komentáře autorů s vymyšlenou nebo neexistující emailovou adresou nebudou zobrazovány.