Chleba s “máslem” a zelenou cibulkou

zařazeno do: Živé recepty | 0

chleba-s-maslem

V dětství jsem miloval chleba s máslem a zelenou cibulkou. Rozhodl jsem se tam vrátit a znovu si připomenout tu kouzelnou chuť dětství. :-) Chleba jsem vyrobil z naklíčené pohanky a slunečnice, které jsem umixoval v mixeru s přidáním sušených rajčat, vody a koření. Hotové “těsto” dáme do formy a pak do ledničky na pár chodím. Poté chleba nakrájíme na tenké placky a sušíme v sušičce (viz recept Nepečený chléb z pohanky a slunečnice). Namazal jsem avokádo na chleba, posypal jarní cibulkou ze zahrady a hotovo! Chutná ještě víc když na chlebíček posypeme trochu růžové himalájské solí  :-) Na rozdíl od jiných raw chlebíků tento není jenom suchá ochucená placka ze semínek, ale je jemný a chutná skutečně jako chleba. Dobrou chuť!


Už několik let testuji na sobě účinky rostlinné stravy, základní myšlenkou které je uctivé soužití se vším živým, dosažení optimálního zdraví bez zbytečného ubližování ostatním živým tvorům a bez zatěžování životního prostředí.


Poskytnout dar pomoci systému PayPal

Pokud shledáte moji práci při psání obsahu těchto stránek za přínosné, budu moc vděčný za jakoukoliv podporu, viz tato stránka.

Děkuji vám z celého srdce!

Líbí se Vám moje články a inspirují Vás? Nechte si zasílat novínky na email

Vstupem na tyto stránky souhlasíte s prohlášením o vyloučení odpovědnosti.



  • Nechat komentář

    Komentáře autorů s vymyšlenou nebo neexistující emailovou adresou nebudou zobrazovány.