Naklíčená pohanka s koko dresingem

zařazeno do: Živé recepty | 0

S příchodem chladnějšího období jsem začal jíst víc naklíčené pohanky, která je skvělým zdrojem energie. Naklíčená pohanka obsahuje sacharidy, bílkoviny, vitamíny skupiny B, minerály (draslík, hořčík, fosfor, železo, vápník) a spoustu jiných prospěšných živin pro lidský organismus. Samotná naklíčená pohanka chutná skvělé. Rozhodl jsem se jí však ještě trochu vylepšit pomoci úžasného dresingu z dužiny mladého kokosu.

Ingredience:

  • bio pohanka 100g
  • 1 mladý kokos
  • 1 zralé avokádo
  • 1/2 citronu
  • 1 čerstvá datle
  • jakékoliv sušené mořské řasy (volitelně)
  • malý kousíček čili papričky (volitelně)
  • 1/2 sladké cibulky (volitelně)

Pohanku propláchneme a přes noc v teplém místě necháme ležet ve vodě. Další den vodu vylijeme, pohanku propláchneme a necháme klíčit 1 až 3 dny. Čím víc bude pohanka naklíčená tím bude chutnější.

Pro dresing použijeme dužinu s mladého kokosu, kterou rozmixujeme v mixéru s citronovou šťávou z půlky citronu, jednou datlí a malým množstvím kokosové vody. Dresing vylijeme na talíř s pohankou, přidáme nakrájené avokádo, cibulku, předem namočenou do vody mořskou řasu a trochu čili.

Koprová verze

Velmi chutná je kombinace dužiny mladého kokosu, kokosové vody, kopru a šťávy z půlky citronu. Pro lepší konzistenci lze přidat jednu lžicí žele z irského mechu. Vše rozmixujeme a hotovo!

 

Dobrou chuť :-)

Líbí se Vám moje články a inspirují Vás? Nechte si zasílat novínky na email

Vstupem na tyto stránky souhlasíte s prohlášením o vyloučení odpovědnosti.

Už několik let testuji na sobě účinky rostlinné stravy, základní myšlenkou které je uctivé soužití se vším živým, dosažení optimálního zdraví bez zbytečného ubližování ostatním živým tvorům a bez zatěžování životního prostředí.


Na mých stránkách najdete zajímavé články o živé stravě a některé moje oblíbené recepty pro různá roční období.


Pokud shledáte moji práci při psání obsahu těchto stránek a mého eBooku za přínosné, budu moc vděčný za jakoukoliv podporu, viz tato stránka.




  • Nechat komentář

    Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

    Komentáře autorů s vymyšlenou nebo neexistující emailovou adresou nebudou zobrazovány.