Nejlepší recept na raw bramborový salát

zařazeno do: Živé recepty | 0

Když mi dorazila poslední farmářská bedýnka s jablky, mrkvi a celerem, rozhodl jsem se vyrobit tento lahodný bramborový salátek. Původní recept jsme po několika pokusech trochu vyladili a tento poslední recept se mi zdá být nepovedenější. Salát obsahuje hodně ingrediencí, které ve své kombinaci vytváří skutečný zážitek pro vaše chuťové buňky :-) Takový salát děláme většinou při velkých návštěvách a různých oslavách.

Pro nejlahodnější živý bramborový salát budeme potřebovat: jablka, mrkev, celer, avokádo, čerstvá a sušená rajčata, datle, červenou papriku, citrony,  mražený hrášek a kukuřici, kurkumu, cibulku, česnek, čili, provensálské koření a olivový olej. S výjimkou mraženého hrášku a kukuřice, které bohužel jsou většinou předvařené, tento salát obsahuje veškeré živé ingredience. Skutečné živé kešu lze nyní pořídit od společnosti Lifefood.

Raw bramborový salát

Postup přípravy:

Nastrouhat nahrubo nebo na menší hranolky:raw bramborový salát

– 8 oloupaných a jádřinců zbavených jablek
– 5 středních mrkví
– 2 menší bulvy celeru nebo 1 velkou

dále přidáme:

– 1-2 cibule nakrájené na jemno
– 400g zmraženého hrášku
– 400g zmrazené kukuřice
– 2 špetky červené papriky
– 3 špetky kurkumy
– 2 špetky pepře
– 2 lžíce olivového oleje

– případně 2 špetky cibulového prášku – dá se koupit sušená cibule – pomeleme v mlýnku
– cca 250g žampionů nakrájet pokud chceme

Majonéza – vitanéza – umixovat:

vitaneza– 1 hrnek namočených kešu oříšků
– 1 rajče
– 4 stroužky českého česneku
– 2 špetky himalájské soli – (ale nemusí se)
– šťáva z pěti citronů
– 2 špetky provensálského koření
– 1 datle
– 1 špetka kajenského pepře
– 1 avokádo
– cca 6 ks sušených rajčat
– případně trochu vody podle výsledné konzistence

Dobrou chut :-)

Líbí se Vám moje články a inspirují Vás? Nechte si zasílat novínky na email

Vstupem na tyto stránky souhlasíte s prohlášením o vyloučení odpovědnosti.

Už několik let testuji na sobě účinky rostlinné stravy, základní myšlenkou které je uctivé soužití se vším živým, dosažení optimálního zdraví bez zbytečného ubližování ostatním živým tvorům a bez zatěžování životního prostředí.


Na mých stránkách najdete zajímavé články o živé stravě a některé moje oblíbené recepty pro různá roční období.


Pokud shledáte moji práci při psání obsahu těchto stránek a mého eBooku za přínosné, budu moc vděčný za jakoukoliv podporu, viz tato stránka.




  • Nechat komentář

    Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

    Komentáře autorů s vymyšlenou nebo neexistující emailovou adresou nebudou zobrazovány.