Nepečený chléb z pohanky a slunečnice

zařazeno do: Živé recepty | 0

Chtěl bych se s vámi podělit o můj oblíbený recept na nepečený chléb z pohanky, který je velmi dobrý a chutný. Recept je velmi jednoduchý.

chléb nepečený

Těsto vyrobíme z následujících ingrediencí:

  • 1 balení zelené pohanky
  • 1 balení slunečnicových semínek
  • 1/2 sklenice rozemletých lněných semínek
  • pár sušených rajčat
  • voda

Pohanku na jednu noc dáme do vody. Potom jeden až dva dny klíčíme. Slunečnici stačí dat na jednu noc do vody. Pohanky je třeba mít v poměru vůči slunečnici 3:1. Len rozemeleme v mlýnku nebo lze jej na chvíli namočit do vody a přidat celý. Přemícháme veškeré ingredience v kuchyňským robotu a vyrobíme těsto. Těsto si můžete ochutit vaším oblíbeným kořením. Lze přidat mrkev, sladkou papriku nebo jinou zeleninu. Hotové těsto dáme na pár hodin do ledničky a poté nakrájíme na placičky, které několik hodin sušíme v sušičce při teplotě do 40°C.

Tento chleba se dokonale hodí ke všem zeleninovým polévkám :-)

Dobrou chuť! :-)

Líbí se Vám moje články a inspirují Vás? Nechte si zasílat novínky na email

Vstupem na tyto stránky souhlasíte s prohlášením o vyloučení odpovědnosti.

Už několik let testuji na sobě účinky rostlinné stravy, základní myšlenkou které je uctivé soužití se vším živým, dosažení optimálního zdraví bez zbytečného ubližování ostatním živým tvorům a bez zatěžování životního prostředí.


Na mých stránkách najdete zajímavé články o živé stravě a některé moje oblíbené recepty pro různá roční období.


Pokud shledáte moji práci při psání obsahu těchto stránek a mého eBooku za přínosné, budu moc vděčný za jakoukoliv podporu, viz tato stránka.




  • Nechat komentář

    Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

    Komentáře autorů s vymyšlenou nebo neexistující emailovou adresou nebudou zobrazovány.