Nízkotučný okurkový salát v rajčatové omáčce

zařazeno do: Živé recepty | 0

Okurkový

Pokračuji ve svých experimentech s nízkotučnými dresingy a neustále objevují nové chutě. :-) Do rukou se mi dostalo nádherné avokádo, které jsem musel nějak použit. Tady je menší modifikace předchozího salátu s mangovým dresingem, který jak jsem zjistil chutná božsky i s okurkou. Tentokrát jsem místo manga přidal třetinku avokáda (zbytek v pohodě vydrží do dalšího dne v ledničce) a cibulku. Jak už jsem se zmírňoval, snažím se omezovat tuky, což přispívá k ještě lepšímu zážitku z života na živé stravě.

Ingredience:

  • 1 okurka
  • 1 menší hlávkový salát
  • 5-10 cherry rajčat
  • ⅓ zralého avokáda
  • ½ cibulky
  • 1 datličku
  • pár sušených rajčat
  • 1 sladká paprika
  • malý kousek čili papričky

Nakrájíme okurku, cibulku a hlávkový (nebo ledový) salát. V mixeru umixujeme rajčata, papriku, avokáda, datličku a malý kousek čili papričky (nemusíte ji však tam dávat pokud nechcete).

Tento dresing chutná i samotný například s chřestem nebo kedlubnou.

Dobrou chuť :-)

Dima Svoboda


Už několik let testuji na sobě účinky rostlinné stravy, základní myšlenkou které je uctivé soužití se vším živým, dosažení optimálního zdraví bez zbytečného ubližování ostatním živým tvorům a bez zatěžování životního prostředí.


Poskytnout dar pomoci systému PayPal

Pokud shledáte moji práci při psání obsahu těchto stránek za přínosné, budu moc vděčný za jakoukoliv podporu, viz tato stránka.

Děkuji vám z celého srdce!

Líbí se Vám moje články a inspirují Vás? Nechte si zasílat novínky na email

Vstupem na tyto stránky souhlasíte s prohlášením o vyloučení odpovědnosti.



  • Nechat komentář

    Komentáře autorů s vymyšlenou nebo neexistující emailovou adresou nebudou zobrazovány.