Ostrý podzimní salát z mrkve a jablek

zařazeno do: Živé recepty | 0

Dneska bych se chtěl podělit o zajímavý recept na podzimní salát z bedýnkových dobrot. Od českých farmářů odebírám bedýnky, které se většinou skládají z jablek, hrušek, mrkve, řepy a něčeho zeleného např. kopru, rukoly, špenátu atd. Z toho všeho lze vždycky vymyslet něco dobrého. Tentokrát jsem v kuchyňském robotu nastrouhal jablka a mrkev. Za chladnějšího období mívám chutě na něco tučného a ostrého, proto jsem do salátu přidal trochu lněného oleje a křen. Salát jsem ozdobil hrstkou sušených oliv. Výsledek byl vynikající! Chutnal jako lahodný Vlašský salát :-) Tady je recept!

Nebudu uvádět přesné množství ingrediencí, neboť pokaždé je to jinak a tím je to i zajímavější. Ať si pro sebe každý zvolí správné množství na základě své vlastní chutě.

Ingredience pro salát:

  • 2-3 jablka
  • 2-3 mrkve
  • hrstka sušených oliv
  • 1 sladká cibulka
  • křen

Dresing:

  • slunečnicové semínko 30-50g
  • lněný olej – 1lž.
  • 5-10 rozinek
  • půlka citronu
  • čili paprička
  • 1/3 sklenky čerstvé vody

Mrkev a jablka nastrouháme v kuchyňskem robotu nebo ručně. Použijeme stejný nůž jako na přípravu živého bramborového salátu. Ve Vitamixu připravíme dresing z předem namočené slunečnicí. Přidáme trochu citronové šťávy a rozinky. Nastrouháme křen. Kopr nakrájíme a přidáme jako poslední. Můžeme přidat špetku čili (čili papričky suším v sušičce a pak melu v mlýnku na prášek). Ozdobíme hrstkou sušených oliv. Hotovo!

Dobrou chuť!

Líbí se Vám moje články a inspirují Vás? Nechte si zasílat novínky na email

Vstupem na tyto stránky souhlasíte s prohlášením o vyloučení odpovědnosti.

Už několik let testuji na sobě účinky rostlinné stravy, základní myšlenkou které je uctivé soužití se vším živým, dosažení optimálního zdraví bez zbytečného ubližování ostatním živým tvorům a bez zatěžování životního prostředí.


Na mých stránkách najdete zajímavé články o živé stravě a některé moje oblíbené recepty pro různá roční období.


Pokud shledáte moji práci při psání obsahu těchto stránek a mého eBooku za přínosné, budu moc vděčný za jakoukoliv podporu, viz tato stránka.




  • Nechat komentář

    Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

    Komentáře autorů s vymyšlenou nebo neexistující emailovou adresou nebudou zobrazovány.