Živa pizza

zařazeno do: Živé recepty | 0

Včera na moje 33 narozeniny můj kamarád Petr mi připravil živou pizzu. Ta pizza byla tak vynikající, že jsem se rozhodl dat sem recept na její přípravu.

Pokud máte chuť na něco speciálního anebo připravujete nějakou sešlost teď v létě máte skvělou příležitost na slunku si usušit skvělé živé placky. Příprava pizzy je jednoduchá a nezabere moc času, pokud budete mít připravené všechny ingredience.

živá pizza

Ingredience pro 4 pizzy:

  • Těsto:
    500g zelené pohanky
    1-2 šálky psyllia indického
  • Čalamáda:
    1-2 čerstvá rajčata
    1 šálek sušených rajčat
    4-8 datle (dle velikosti)
    oregano
  • Živý sýr:
    2 šálky slunečnice
    1lž.rostlinného oleje (volitelně)
    2 citrony
    stroužek česneku (volitelně)
  • Ozdoba:
    1-2 kukuřice
    1-2 sladké papriky
    2-3 čerstvá rajčata
    cibulka, pórek (volitelně)

Postup přípravy:

Těsto: Předem namočenou přes noc pohanku rozmixujeme v bledneru s přidáním psyllia. Pote vytvoříme placky jakéhokoliv tvaru a nechame je sušit hodinku na slunci.

Čalamáda: Rozmixujeme čerstvá rajčata, sušená rajčata a pár kusů datlí, přidáme stroužek česneku (kdo může) a oregano.

Živý sýr: Rozmixujeme předem namočenou na pár hodin do vody slunečnici, přidáme rostlinný olej (olivový nebo lněný), citronovou šťávu, stroužek česneku.

Na placky naneseme vrstvu rajčatové čalamády a přidáme živý sýr.

Pizzu ozdobíme: paprikou, rajčaty, cibulkou a špenátem nebo pórkem a kukuřici.

Tip: Pizzu lze posýpat práškem z čili papričky, přidat kousky avokádo nebo olivy.

Dobrou chuť :-)

Líbí se Vám moje články a inspirují Vás? Nechte si zasílat novínky na email

Vstupem na tyto stránky souhlasíte s prohlášením o vyloučení odpovědnosti.

Už několik let testuji na sobě účinky rostlinné stravy, základní myšlenkou které je uctivé soužití se vším živým, dosažení optimálního zdraví bez zbytečného ubližování ostatním živým tvorům a bez zatěžování životního prostředí.


Na mých stránkách najdete zajímavé články o živé stravě a některé moje oblíbené recepty pro různá roční období.


Pokud shledáte moji práci při psání obsahu těchto stránek a mého eBooku za přínosné, budu moc vděčný za jakoukoliv podporu, viz tato stránka.




  • Nechat komentář

    Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

    Komentáře autorů s vymyšlenou nebo neexistující emailovou adresou nebudou zobrazovány.